Titeren

Waarom vaccineren als er nog voldoende bescherming aanwezig is? Door te titeren kom je hier achter!

Of misschien is je hond gevaccineerd maar is deze vaccinatie niet aangeslagen en loopt je hond onbeschermd rond. Door te titeren kom je hier achter!

In Nederland worden honden voor een aantal ziektes gevaccineerd, dit zijn Parvo, Hondenziekte (distemper of ziekte van Carré), CAV-2 (infectieuze hepatitis), leptospirose (ziekte van Weil), kennelhoest en rabiës (voor als je met je hond de grens overgaat).

Parvo, hondenziekte en CAV-2 zitten in de cocktail enting ook wel de DHP enting. Voor deze 3 ziektes is er een zogenaamde titertest beschikbaar die aantoont of de hond voldoende antistoffen heeft. Als dat het geval is dan hoeft de hond geen onnodige vaccinatie te krijgen.

Pups die geen titertest krijgen worden standaard op 6,9 en 12 weken leeftijd gevaccineerd. Het risico bestaat dat er nog maternale antilichamen tegen Parvo, hondenziekte en CAV-2 aanwezig zijn. De enting kan hierdoor niet aanslaan.

Meten is weten!

De Roos homeopathie heeft als visie meten is weten! Zolang een pup nog beschermd is hoeft deze nog niet gevaccineerd te worden. Door te titeren kunnen we het juiste moment van vaccinatie bepalen en voorkomen we onnodige vaccinaties. Controleer altijd na een vaccinatie of deze is aangeslagen zodat je zeker weet dat je hond beschermd is! Het komt regelmatig voor dat dit niet het geval is. Je wilt toch niet dat je hond onbeschermd is tegen deze ernstige ziektes?

Is je hond beschermd dan voorkom je onnodig vaccineren. Er zijn honden die hun hele leven beschermd blijven na alleen de vaccinaties als pup te hebben ontvangen.

Titeren is ook ideaal om een duidelijk beeld te krijgen bij honden met een onbekende vaccinatiestatus. Denk hierbij aan pups/honden die uit het buitenland komen. Deze kunnen in bezit zijn van een vervalst paspoort.

RapidSTATUS TiterTest

De Roos Homeopathie maakt gebruik van de RapidSTATUS TiterTest. Ik heb hiervoor gekozen omdat deze betrouwbaar is en eenvoudig en snel aan huis is uit te voeren. Al na 10 minuten is de uitslag bekend. Mocht het nodig zijn dan kan de hond gevaccineerd worden. Wil je tevens dat de hond 1 van de andere vaccinaties krijgt die niet getest kunnen worden dan is dat mogelijk. Bij alle entingen die uitgevoerd worden zal de hond een homeopathische middel krijgen ter ondersteuning. Neem voor een afspraak neem contact met mij op. Deze service wordt aangeboden aan huis binnen een straal van 10 km rondom Hasselt of bij mij in de praktijk in Hasselt. Bij grotere aantallen honden kan er verder gereden worden, dit in overleg. Klik hier voor de tarieven.