Klassieke homeopathie

Er zijn binnen de homeopathie verschillende stromingen. Zo heb je o.a. de klassieke homeopathie, maar ook klinische, complex, nosode therapie, en nog vele andere.

Als klassiek homeopaat werk ik voornamelijk volgens de principes ontwikkeld door de Duitse arts Samuel Hahneman. Hierbij zoek je het juiste unieke middel bij de kwaal. Er zijn duizenden middelen beschikbaar en de zoektocht naar het juiste middel kan enig tijd kosten. Maar het resultaat bij het juiste middel is prachtig. Daarnaast zal ik onderstaande therapieën toepassen indien dat het resultaat positief kan beïnvloeden.

Bij klinische homeopathie richt je je op een bepaalde ziekte of orgaan. Bijvoorbeeld het geven van Arnica bij een val op het hoofd.

Bij complexhomeopathie zitten er meerdere middelen in 1 product. Dit maakt de kans groter dat het juiste middel ertussen zit. Er zijn complexe middelen die een goede ondersteuning geven bij o.a. verkoudheden.

Bij nosode therapie maak je gebruik van homeopathische middelen die daadwerkelijk van ziekteverwekkers of ziek weefsel zijn gemaakt. De potenties zijn hierbij hoog genoeg dat er geen sporen meer aanwezig zijn. Bijvoorbeeld Borrelia die kan ingezet worden tegen de ziekte van Lyme. ©